Policijski službenici na obilježavanju „Svjetstkog dana zdravlja“

Jučer, 7. travnja, policijski službenici Odjela prevencije i Postaje prometne policije Osijek Policijske uprave osječko-baranjske sudjelovali su na obilježavanju Svjetskog dana zdravlja. Manifestacija je održana u Jagerovoj ulici u Osijeku.
 
Kroz edukativne materijale policijski službenici informirali su građane o utjecaju alkohola na sigurnost prometa te o ispravnom prijevozu djece u vozilima. Uz štand policije, uz policijski bicikli, izložen je i dječji policijski tricikl, na kojem su se djeca u dobi do pet godina mogla provozati. Prevencija stradavanja u prometu aktivnom edukacijom i samosvjesnim upravljanjem svim prometnim sredstvima osnova je sigurnog sudjelovanja u prometu.
 
Policijski službenik Odjela prevencije promovirao je zdrave životne navike i prevenciju zlouporabe droge kao razlog depresije kod mladih i građana općenito. Također je građanima ukazivao i utjecao na promicanje sigurnog bicikliranja, kao oblik samopomoći u borbi protiv depresije.
 
Naglasak je bio na korištenju bicikla kao prometnog sredstva koje ekonomski i zdravstveno opravdano a kao poseban oprez je potrebno obratiti pažnju na sigurnost prometovanja.
 
Zaštita zdravlja i života se postiže razvijanjem svjesnosti o prednostima i rizicima prometovanja svih dobnih skupina i svih kategorija sudionika u prometu, a pogotovo biciklista.
 

Stranica