Nacionalni preventivni projekt „Zajedno više možemo“ u Našicama

I ove školske godine policijski službenici policijske postaje Našice i Odjel prevencije PU osječko-baranjske počeli su provoditi preventivni projekt “Zajedno više možemo” a koji se provodi uz suradnju i potporu Grada Našica i općina Feričanci, Podgorač, Donja Motičina, Koška i Đurđenovac.

Preventivni projekt „Zajedno više možemo“ provodi se u osnovnim školama s područja Grada Našica i općina Feričanci, Podgorač, Donja Motičina, Koška i Đurđenovac, a namijenjen je učenicima 4., 5. i 6. razreda i roditeljima učenika šestih razreda. Preventivni projekt sastoji se od nekoliko komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

U komponenti “Mogu ako hoću – 1, MAH - 1”, učenici 4. razreda osnovnih škola u pratnji svog učitelja/ice i kontakt-policajca organizirano dolaze u Policijsku postaju Našice gdje ih se upoznaje s  radnim okružjem i načinom rada policije kako bi učenici prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U okviru ovog posjeta učenici se kroz interaktivni pristup upoznaju o zaštitnoj ulozi policije i načinima na koji se mogu obratiti za pomoć te ih  se educira  o samo-zaštitnom ponašanju  u  slučajevima  pronalaska  predmeta   vezanih  uz  drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

Ostale komponente obuhvaćaju učenike 5. i 6. razreda te roditelje učenika 6. razreda osnovnih škola u kojima se učenike i roditelje upoznaje sa opasnostima koje vrebaju u svakodnevnom životu, a koje su vezane za sve vrste ovisnosti i društveno neprihvatljivog ponašanja.

Do sada, policijski službenici edukacije i komponente projekta proveli su u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Feričancima, Osnovnoj školi Hinka Juhna Podgorač, Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice, Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Koška i Osnovnoj školi Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac.

Stranica