Rezultati pojačanih mjera u prometu

Od 7 do 13 sati na području PU osječko - baranjske provedene su pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Policijski službenici evidentirali su ukupno 38 prekršaja, od čega 9 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 nepropisno korištenje mobitela.

Na području ove policijske uprave 23. siječnja policijski službenici u prometu su zatekli šest vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača utvrdili su u 23,18 sati u Drinskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta te uz prisutnost alkohola u krvi od 1,69 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 2,35 sati policijski službenici u Feričancima su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 


Stranica