Preventivna aktivnost u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa „Poštujte naše znakove“ u Dardi

U okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i partneri poduzimaju preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu. Također provode brojne aktivnosti upoznavanja šire javnosti o važnosti pravilnog ponašanja u prometu.
 
Sudionik u prometu je najvažnija karika u lancu sigurnosti prometa na cestama, a sigurnost prometa na cestama ovisi prvenstveno o ponašanju sudionika u prometu.
 
Preventivnom akcijom Ministarstva unutarnjih poslova i partnera „Poštujte naše  znakove“ nastoji se među najmlađim uzrastom graditi prometna kultura, kako bi nesreća i stradavanja u prometu bilo manje.
 
U sklopu akcije, policijski službenici, zajedno s odgojno – obrazovnim ustanovama u suradnji sa Službom prevencije i Službom za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije i drugim institucijama, umjetnicima i lokalnom zajednicom, kroz interaktivan način educiraju najmlađe sudionike u prometu i širu javnost na opasnosti kojima su izloženi upravo najmlađi sudionici u prometu.
 
Na području Osječko-baranjske županije preventivnu akciju, u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, provodi Policijska uprava osječko – baranjska, uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova. Jučer, 3. prosinca, kao partner sudjelovalo je Gradsko kazalište Beli Manastir. Pri uvodu policijski službenik Službe prevencije održao je radionicu pod nazivom „Kako da koracima malim zakoračimo u svijet prometa“. Glumci su učenicima Osnovne škole Darda izveli tematsku edukativnu predstavu „Priča o prometu“. U predvorju škole policijski službenici i Crveni križ Darda postavili su štandove, na kojima su, kroz radionice, prezentirali rad svojih službi.


Stranica