Prepoznavanje pronađenih i napuštenih stvari I Policijske postaje Osijek

OSIJEK - U subotu, 7. lipnja od 9 do 13 sati u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske obavljat će se prepoznavanje svih pronađenih i napuštenih predmeta.

Prema odredbama članka 392. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima poslove nalaznih ureda i nadalje obavljaju i policijske postaje. Obzirom da su poslovi nalaznog ureda, između ostalog, i prodaja nađenih stvari, prodaju obavljaju i policijske postaje sukladno članku 138. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Također, članak 138. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima propisuje i da, ukoliko se osoba koja je izgubila posjed stvari, a niti vlasnik stvari, ne jave u roku od godine dana od objave oglasa o nalazu stvari ili ne dokažu svoje pravo na stvar ili odbijaju primiti stvar, nađena se stvar može prodati. Pod značenjem oglasa smatra se i objava putem javnih i lokalnih medija, kao i poziv na prepoznavanje nađenih stvari, koje provode policijske isprave.

U subotu, 7. lipnja od 9 do 13 sati u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske obavljat će se prepoznavanje svih pronađenih i napuštenih predmeta od 1995. – 2014. godine, a pohranjenih u skladištu I Policijske postaje Osijek.



Stranica