Akcija prometne policije

OSIJEK - Policijski službenici proveli su akciju pojačanog nadzora prometa usmjerena na utvrđivanje prekršaja prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Na području čitave Policijske uprave osječko – baranjske 22. i 23. ožujka provedena je akcija pojačanog nadzora prometa usmjerena na utvrđivanje prekršaja prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača. Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 79 prekršaja, od čega se 30 prekršaja odnosilo na prekršaj prisutnosti alkohola u krvi vozača.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je kod 45-godišnjeg Valpovčanina, koji je 23. ožujka oko 1,35 upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi 2,32 promila. Od 30 ukupno vozača koji imali alkohola u krvi, pet su bile žene. Najveća prisutnost alkohola u krvi izmjerena je 30-godišnjoj Osječanki u 3,45 sati 23. ožujka, a ista je upravljala osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,25 promila.

Temeljem odredbi članka 137. Prekršajnog zakona u posebne prostorije smještena je jedna osoba, a tijekom provođenja pojačanih mjera na području PU osječko - baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Akcija je provedena u koordinaciji sa Policijskim  upravama vukovarsko-srijemskom požeško-slavonskom, brodsko-posavskom i virovitičko-podravskom.



Stranica