„Jačanje kapaciteta MUP-a za prevenciju kriminaliteta“

U sklopu IPA 2008 Twining light projekta „Jačanje kapaciteta MUP-a za prevenciju kriminaliteta, 9. i 10. siječnja, u prostorijama Policijske uprave osječko – baranjske, održana je regionalna radionica. Svrha je radionice unaprjeđenje prevencije kriminaliteta u Republici Hrvatskoj te razmjena iskustava na tom području. Budući da je projekt od posebnog interesa za stručnjake koji se bave prevencijom kažnjivih djela, na seminaru su sudjelovali policijski službenici za prevenciju, kontakt policajci te policijski službenici kriminalističke policije iz Policijske uprave vukovarsko – srijemske, Policijske uprave brodsko – posavske, Policijske uprave požeško – slavonske i Policijske uprave virovitičko – podravske.

Projekt zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova Baden – Württemberg, Savezne Republike Njemačke i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Svrha je projekta jačanje kapaciteta hrvatske policije u području prevencije kriminaliteta, kroz izradu priručnika za postupanje po prevenciji kriminaliteta.



Stranica