Nedozvoljena trgovina

ĐAKOVO - Tijekom redovne kontrole prometa 27. veljače u 23,10 sati u Jelačićevoj ulici u Satnici Đakovačkoj zaustavljen je osobni automobil nacionalnih oznaka Republike BiH u kojem su uočeni PVC kanisteri različitih zapremina i limena bačva u kojima je 35-godišnji državljanin BiH i 53-godišnjak iz Babine Grede prevozili lož ulje bez računa ili dokaza o podrijetlu.

Tijekom redovne kontrole prometa 27. veljače u 23,10 sati u Jelačićevoj ulici u Satnici Đakovačkoj zaustavljen je osobni automobil nacionalnih oznaka Republike BiH u kojem su uočeni PVC kanisteri različitih zapremina i limena bačva u kojima su 35-godišnji državljanin BiH i 53-godišnjak iz Babine Grede prevozili loživo ulje bez računa ili dokaza o podrijetlu.

Zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovedeni su u službene prostorije PP Đakovo na kriminalističko istraživanje. Strani državljanin se odrekao mogućnosti izvješćivanja diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Republici Hrvatskoj. U postaju je nakon izvjesnog vremena doveden i 49-godišnjak iz Kučanaca Đakovačkih. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 53-godišnjak iz Babine Grede i 49-godišnjak iz Kučanaca Đakovačkih počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine (čl. 297. st. 1. KZ), odnosno da je 53-godišnjak od 49-godišnjaka kupio loživo ulje na nedozvoljeni način. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica