Razriješena kaznena djela

ĐAKOVO, OSIJEK - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak iz Širokog Polja počinio tri teške krađe provaljivanjem te da je 18-godišnji Osječanin ukrao 4.000 kuna vrijedan bicikl svom vršnjaku.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak iz Širokog Polja od ožujka 2008. do siječnja 2010. godine u Širokom Polju počinio tri teške krađe provaljivanjem. Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U ožujku 2008. godine provalio je u trgovinu mješovite robe u Kolodvorskoj ulici iz koje je odnio cigarete, žvakače gume, čokolade, kavu i novac, oštetivši vlasnika za oko 2.500 kuna. U rujnu prošle godine provalio je u prostorije NK "Hajduk" iz kojih je odnio novac, pivo, alkohol i cigarete u ukupnoj vrijednosti od oko 2.500 kuna. U siječnju ove godine provalio je u trgovinu "Robi" u Kolodvorskoj ulici iz koje je odnio novac, registar kasu s tipkovnicom i LCD monitorom, cigarete, alkohol i prezervative. Materijalna šteta ovdje iznosi preko 11.300 kuna. Pretragom doma kojim se koristi pronađen je dio ukradenih predmeta (alkohol i registar kasa sa tipkovnicom i LCD monitorom). 
 
Drugim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 18-godišnji Osječanin 18. listopada 2009. godine u Županijskoj ulici u Osijeku ukrao 4.000 kuna vrijedan bicikl, koji je njegov vršnjak ostavio nezaključanog. Protiv mladog Osječanina slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica