Siječanj bez poginulih u prometu

Ovo je prvi siječanj od 2003. godine u kojem PU osječko-baranjska ne bilježi smrtno stradale osobe: od ukupno 155 prometnih nesreća u 49 teško je ozlijeđeno 17 te lako 62 osobe, u 106 prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta dok smrtno stradalih osoba nije bilo.

Ako bi sudili po mjesecu siječnju 2010. godine onda bi ova godina, po pitanju prometnih nesreća, trebala biti povoljna. Ovo je prvi siječanj od 2003. godine u kojem PU osječko-baranjska ne bilježi smrtno stradale osobe: od ukupno 155 prometnih nesreća u 49 teško je ozlijeđeno 17 a lako 62 osobe, u 106 prometnih nesreća nastupila je samo materijalna šteta dok smrtno stradalih osoba nije bilo. S tim u svezi molimo sve vozače da se i nadalje pridržavaju prometnih propisa i pravila te da ne čine rizična ponašanja u prometu koja prethode teškim i onim najtežim prometnim nesrećama.
 
PPRP Osijek je u noći subota/nedjelju provela petosatne pojačane mjere nadzora alkoholiziranosti vozača kojom prilikom je u prekršaju zatečeno 15 vozača pod utjecajem alkohola. S najvećom koncentracijom alkohola od 2,30g/kg zatečen je vozač osobnog automobila iz Osijeka (rođen 1963. godine) te dvije vozačice (rođene 1983. odnosno 1981. godine) s najvećom koncentracijom alkohola od 1,03 g/kg. To posebice zabrinjava s obzirom na učestalost provođenja ovakvih mjera te da se radi o mjesecu na izmaku. Napominjemo da ćemo kroz sve oblike represivnog djelovanja nastaviti i nadalje djelovati prema vozačima sve do uspostavljanja optimalnog stanja sigurnosti cestovnog prometa.


Stranica