Nasilničko ponašanje

ĐAKOVO - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 61-godišnjak iz Širokog Polja 05. siječnja počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Istraživanje se nastavlja nad 35-godišnjakom iz Širokog Polja, koji je također sudjelovao u tom događaju.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 61-godišnjak iz Širokog Polja 05. siječnja počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko ponašanje na javnom mjestu - čl. 6.). Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja kaznene odgovornosti i za 35-godišnjaka, koji je također sudjelovao u događaju, a zbog sumnje da je počinio kaznena djela nasilničkog ponašanja, nanošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju i prijetnji.

Šezdesetjednogodišnjak je 05. siječnja oko 14,20 sati došao u jedan ugostiteljski objekt u Širokom Polju, u kojem je fizički napao 42-godišnjeg vlasnika i 32-godišnjeg konobara (svi su mještani Širokog Polja), nakon čega se udaljio s mjesta događaja. U lokal je oko 18,00 sati došao i 35-godišnji sin napadača, koji je fizički napao vlasnika lokala i njegovu 36-godišnju suprugu te im prijetio da će baciti bombu u objekt, nakon čega je napustio lokal. Vlasnik i njegova supruga zadobili su lakše tjelesne ozljede, a liječnička pomoć im je pružena u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.

Slijedi daljnji rad. 



Stranica