Upozorenja prometne policije

Policijski službenici će u predblagdansko i blagdansko vrijeme pojačano nadzirati cestovni promet i to samo s jednim ciljem - zaštite svih sudionika cestovnoga prometa pa i onih koji grubo krše norme ponašanja u prometu.

Prošlogodišnji Božićni i Novogodišnji blagdani su, nažalost, za sigurnosti cestovnoga prometa bili izrazito nepovoljni, odnosno najdramatičniji i najtragičniji u odnosu na nekoliko godina unazad. 

Na sam Badnjak, 24. prosinca 2008. godine, u prometnoj nesreći smrtno stradala 25-godišnja pješakinja, 26. prosinca 2008. godine poginuo je 75-godišnji vozač bicikla, a 28. prosinca 2008. godine na cesti je izgubio život 21-godišnji vozač osobnog automobila. Na Silvestrovo, 31.12.2008. godine, evidentirane su 4 prometne nesreće, od čega 2 s ozlijeđenim osobama i u kojima su 3 osobe zadobila lake tjelesne ozlijede, dok su 2 prometne nesreće imale za posljedicu materijalnu štetu. Na samu Novu godinu, 01.01.2009. godine, evidentirano je 13 prometnih nesreća od čega 5 s ozlijeđenim osobama, u kojima je 10 osoba zadobilo lake tjelesne ozlijede, dok je 8 prometnih nesreća imalo za posljedicu materijalnu štetu.

Sve ove prometne nesreće možemo povezati s nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja vozila, trenucima smanjene pozornosti u prometu i olakog zanemarivanja opasnosti koje proizlaze iz cestovnog prometa.

Stoga još jednom upozoravamo sve vozače na ozbiljnost pri korištenju svojih vozila, ali jednako tako i ostale sudionike prometa, poput pješaka, koje molimo na razboritost i uvažavanje činjenice da su najranjiviji sudionici prometa.

Policijski službenici će u predblagdansko i blagdansko vrijeme pojačano nadzirati cestovni promet i to samo s jednim ciljem - zaštite svih sudionika cestovnoga prometa pa i onih koji grubo krše norme ponašanja u prometu.

Nadamo se kako će poruke ovoga pisma putem Vaših medija dospjeti do svih sudionika prometa te na takav način doprinijeti podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa kojega smo svi sudionici.
 
Odjel za sigurnost cestovnog prometa PU osječko-baranjske


Stranica