Krivotvorenje novca

OSIJEK - Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 19-godišnjak iz Virovitice, koji neprijavljeno boravi u Osijeku, te 18-godišnjak i 19-godišnjakinja iz Osijeka počinili kazneno djelo krivotvorenja novca. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 19-godišnjak iz Virovitice, koji neprijavljeno boravi u Osijeku, te 18-godišnjak i 19-godišnjakinja iz Osijeka počinili kazneno djelo krivotvorenja novca. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Osijeku.

Provedenim izvidima utvrđeno je da je 18-godišnji Virovitičanin tijekom studenoga uz pomoć prijenosnog računala i pisača izradio 50 krivotvorenih novčanica od 100 kuna, istoga serijskog broja, od kojih je šest 19. studenoga pustio u opticaj na nekoliko štandova na glavnoj osječkoj tržnici. Iste je večeri uz pomoć 18-godišnjaka iz Osijeka i 19-godišnjakinje iz Osijeka pokušao pustiti u opticaj još dvije novčanice od 100 kuna u ugostiteljskom objektu West u Osijeku, gdje konobar primijetio da se radi o krivotvorinama. 

Pretragom doma u Osijeku, kojim se koristi 19-godišnji Virovitičanin, pronađeno je i uz potvrdu oduzeto sedam bijelih papira A4 s ukupno 21 novčanicom od 100 kuna istoga serijskog broja s licem i naličjem, prijenosno računalo i pisač. Kasnijim vještačenjem računala pronađena je pohranjena snimka sporne novčanice. 



Stranica