Usmrtio ga strujni udar

NAŠICE - Četrdesetšestogodišnjaka iz Vardarca 06. prosinca oko 16,20 sati usmrtio je strujni udar kada je otvorio jednu od visokonaponskih ćelija na trafopostrojenju 10 kilovoltnog rasklopa u šumskom predjelu Števkovica u blizini Koške.

Četrdesetšestogodišnjaka iz Vardarca 06. prosinca oko 16,20 sati usmrtio je strujni udar kada je otvorio jednu od visokonaponskih ćelija na trafopostrojenju 10 kilovoltnog rasklopa u šumskom predjelu Števkovica u blizini Koške. S njim je bio 33-godišnjak iz Ivanovca, koji je 46-godišnjaka nakon udara struje kombijem osječkih registracija prevezao do obližnje plinske stanice, u vlasništvu Ina naftaplina, gdje je zatražio pomoć. No, 46-godišnjaku nije bilo pomoći. U 16,30 sati liječnik Hitne medicinske pomoći Valpovo konstatirao je smrt.

Očevid na mjestu nesreće obavila je očevidna ekipa PP Našice, a mrtvo tijelo je po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Osijeku prevezeno u Opću županijsku bolnicu u Našicama radi obdukcije, kojom je utvrđeno da je smrt nastupila zbog srčanog i plućnog aresta uzrokovanog strujnim udarom.

Tridesettrogodišnjak je uhićen i priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju. Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je pušten na slobodu, a protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica