Prometni prekršaji

OSIJEK - Dana 25. studenog 2009. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske od strane policijskih službenika zatečena su dva vozača u grubom kršenju prometnih propisa. Konkretno vozač "Yuga" zatečen je u Belom Manastiru, a vozač "Audia" u Čepinu.

Dana 25. studenog 2009. godine u 12,40 sati u Belom Manastiru u Ulici V. Nazora zaustavljen je 37-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, vozač osobnog automobila marke «Zastava Yugo 60» kojom prilikom mu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 2,93 g/kg. Kako su postojale osobite okolnosti da će nastaviti dalje s činjenjem prekršaja istome je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva ali ne u trajanju duljem od 12 sati. Isti je do sada počinio ukupno 59 prekršaja iz područja sigurnosti cestovnoga prometa od čega 32 prekršaja upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu vozača.  Za navedeni prekršaj upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu predviđena je kazna u novčanom iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima «B» kategorije u trajanju od 12 mjeseci i po pravomoćnosti presude 3 negativna prekršajna boda. 
 
Dana 25. studenog 2009. godine u 20,20 sati u Čepinu u Ulici Grada Vukovara, zaustavljen je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, vozač osobnog automobila marke „Audi A4“, u prekršaju prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Prethodno je uređajem za nadzor brzine kretanja vozila marke „Traffivision“ (tzv. „presretač“) utvrđena brzina od 131 km/h na dionici ceste u naselju gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 50 km/h.  Za navedeni prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila predviđena je kazna u novčanom iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima «B» kategorije u trajanju od 12 mjeseci i po pravomoćnosti presude 3 negativna prekršajna boda. Za napomenuti je kako je isti do sada počinio ukupno 8 prekršaja iz područja sigurnosti cestovnog prometa od čega 4 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.


Stranica