Poslao drogu autobusom iz Splita

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku 18. studenoga uz kaznenu prijavu doveden je 18-godišnjak s područja Splita, koji prijavljeno boravi u Višnjevcu, a 19. studenoga priveden je i 20-godišnjak sa splitskog područja zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga (čl. 178. st. 2. KZ - preprodaja marihuane). Uz njih je kazneno prijavljeno još sedam osoba s područja ove Policijske uprave (23-godišnjak, 24-godišnjak i 25-godišnjak iz Donjeg Miholjca; 21-godišnjak iz Brijesta, 20-godišnjak iz Antunovca, 24-godišnjak iz Osijeka te 23-godišnjak iz Višnjevca). 
Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Donji Miholjac i Odsjeka kriminaliteta droga PU osječko-baranjske, uz suradnju s policijskim službenicima PU splitsko-dalmatinske, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak sa splitskog područja autobusom poslao u Osijek 50 paketića marihuane, ukupne težine oko 200 grama. Marihuanu su preuzeli 18-godišnjak sa splitskog područja, koji boravi u Višnjevcu, i 23-godišnjak iz Višnjevca. Paketiće su ravnomjerno podijeli između sebe radi daljnje preprodaje.
Tijekom kriminalističkog istraživanja pretragom uz sudski nalog pronađeno je i uz potvrdu oduzeto 14 paketića marihuane, ukupne težine 54,3 grama, koja je pronađena zakopana na livadi u Višnjevcu, a zakopao ju je 23-godišnjak iz Višnjevca. On je također kazneno prijavljen zbog preprodaje marihuane (čl. 178. st. 2 KZ).
Usto je pretragom uz sudski nalog kod 25-godišnjaka iz Donjeg Miholjca pronađen i uz potvrdu oduzet jedan paketić marihuane težine 6,88 grama, koji je kupljen od 18-godišnjaka iz Višnjevca za 400 kuna. Ova droga pronađena je u osobnom automobilu našičkih registracijskih oznaka, koji su policijski službenici 12. studenoga 2009. godine u 23,31 sati zaustavili kod benzinske postaje u Vukovarskoj ulici u Donjem Miholjcu. U automobilu su uz 25-godišnjaka zatečeni 24-godišnjak i 23-godišnjak iz Donjeg Miholjca. Trojica Donjomiholjčana su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga (čl. 178. st. 1. KZ - posjedovanje marihuane).
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 20-godišnjak iz Antunovca i 24-godišnjak iz Osijeka posredovali prilikom kupoprodaje marihuane, koja je na naše područje stigla iz Splita, te da je 21-godišnjak iz Brijesta pomagao u posredovanju prilikom kupoprodaje. Sva trojica su kazneno prijavljeni za počinjeno kazneno djelo zlouporabe opojnih droga (čl. 178. st. 2. KZ - posredovanje i pomaganje u kupoprodaji marihuane). 
Zaplijenjena droga bit će proslijeđena na kriminalističko vještačenje u Centar Ivan Vučetić u Zagrebu.


Stranica