Regulacija prometa za blagdan Svih Svetih

Povodom nadolazećeg blagdana Svih Svetih očekuje se velika frekvencija prometa u zonama groblja, te će prometna policija poduzeti niz aktivnosti sa ciljem veće protočnosti i sigurnosti prometa.

Regulacija prometa biti će promijenjena na sam blagdan Svih Svetih na donjogradskom i retfalačkom groblju u Osijeku. U zoni groblja u Crkvenoj i Kozjačkoj ulici promet će biti reguliran jednosmjerno i to iz smjera istoka u smjeru zapada.
- Što znači da će se u Crkvenoj ulici kod donjogradskog groblja promet odvijati iz smjera istoka od Zelenog polja do Kišpatićeve ulice.
- Kod retfalačkog groblja u Kozjačkoj ulici promet će biti također reguliran jednosmjerno, gledano iz smjera istoka od Čvrsničke do Ljudevita Posavskog.
- U zoni groblja Svete Ane u Osijeku, pripadnici prometne jedinice mladeži i prometni policajci fizički će upravljati prometom na svim raskrižjima te prema procjeni povremeno može doći do preusmjeravanja prometa iz Ulice Sv. L. B. Mandića koji se kreću od kružnog toka Đakovština, i zabrane skretanja u Ulicu Svete Ane, a vozačima ostaje mogućnost skretanja u Ulicu S. S. Kranjčevića uz željezničku prugu.
- Kod centralnog groblja u Vinkovačkoj ulici sprječavat će se parkiranje na ugibalište za gradski autobus te će se fizički upravljati prometom kod skretanja za parkirališni prostor, te u slučaju zagušenosti parkirališta, također slijedi preusmjeravanje prometa.
- U Ulici kralja P. Svačića kod Novogradskog groblja, u slučaju zastoja promet u Bosanskoj ulici promet će se preusmjeravati nastavno Svačićevom ulicom.
 
Samo vozačima koji prevoze nemoćne osobe biti će omogućeno kratko zaustavljanje na kolniku ispred groblja zbog puštanja takovih putnika i njihove pratnje iz vozila.
    
Savjetujemo sudionike u prometu na slijedeće:
- dolazak do groblja gradskim prijevozom ili pješice biti će najjednostavnije;
- vozači trebaju izbjegavati dolaženje vozilima pred ulaze u groblja i zaustavljanje, jer će biti preusmjereni dalje u promet;
- parkiranje vozila treba planirati unaprijed i to obaviti na obližnjim parkiralištima ili ulicama;
- kako bi se izbjegle nepotrebne kolone i zastoji vozači trebaju pratiti znakove koje im upućuju policijski službenici;
- posebno oprezni trebaju biti pješaci i biciklisti u zonama groblja zbog očekivane velike frekvencije motornih vozila.

Stranica