Otkriven računalni prevarant

Slika /2022/Ilustracije nove/lisice.jpg

Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“.
 
Naime, 22-godišnjakinja se tijekom prosinca 2023. godine javila nepoznatoj osobi s kojom je dogovorila kupnju mobitela. Nakon što mu je putem Interneta uplatila 190 eura nepoznata osoba joj se više nije javljala, niti joj je vraćen novac.
 
Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Pozivamo građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE
 
Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici https://iffy.cert.hr upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru.
 
Više o samoj usluzi možete pročitati na portalu: https://www.cert.hr/cert-iffy-servis-za-provjeru-internetskih-trgovina/ 

Stranica